Muovikassi ei ole muovipussi

Muovikassi ei ole muovipussi


Suomalainen muovipussikulttuuri eroaa paljon muiden maiden tavoista. Monessa muussa maassa kuluttajalle tarjotaan ostosten yhteydessä ilmaiseksi ohutta PE-HD-muovipussia, joka on materiaaliltaan suomalaisten suosimaa PE-LD-muovia kovempaa sekä herkempää rikkoutumaan. Juuri näitä PE-HD-muovipusseja on muualla maailmassa kielletty roskaamisongelman takia. Suomessa PE-HD-pusseja kuluttaja tapaa useimmiten markettien hedelmä- ja vihannestiskeillä.

Suomalaisten kuluttajille tuttu muovikassi on useimmiten PE-LD-muovia, eli matalatiheyksistä polyeteeniä. Öljystä, maakaasusta tai kierrätysmuovista valmistettu PE-LD-muovi voidaan kierrättää tai käyttää energialähteenä jätevoimaloissa.

Suomessa PE-LD-muovikassi ostetaan mukaan kaupan tiskiltä, eikä kassin elämänkaari pääty ostosten kotiin kantamisen jälkeen. Yleensä muovikassi suorittaa viimeiseen palveluksensa jätteiden hygieenisenä kääreenä ja kantovälineenä. Näiden tehtävien väliin mahtuu niin monta käyttökertaa kantovälineenä tai suojapussina kuin kuluttaja haluaa.

Muovikassin elinkaari