Muovikassi on energiatehokas

Oikein käytettynä muovikassi on energiatehokas kauppakassi. Muovikassin valmistus vie vähän energiaa, se on kevyt ja pakkautuu pieneen tilaan.

Paperikassin valmistaminen kuluttaa runsaasti vettä, kemikaaleja ja energiaa. Suomen Luonnonsuojeluliiton laskelmien mukaan paperikassin valmistaminen kuluttaa yhdeksän kertaa enemmän luonnonvaroja kuin muovikassin valmistaminen. Myös muovikassin on tehokkaampaa kuin paperikassin kierrättäminen.

Myös nykyisten biokassien valmistaminen on kuluttavampaa kuin muovikassien valmistaminen. Biokassit valmistetaan luonnonöljyistä tai kasvitärkkelyksestä. Kasvimuovien valmistaminen nykyteknologialla on kallista sekä energiavaroja kuluttavaa. Maissin tai muiden tärkkelyspitoisten kasvien käyttäminen laajassa mittakaavassa biomuovien valmistamiseen nostaisi myös elintarvikkeiden hintoja, aivan kuten on käynyt biopolttoaineiden kohdalla.

Muovikassien valmistamisesta syntyvä ilmakehän kuormitus on hyvin pientä verrattuna esimerkiksi liikenteeseen tai lämmitykseen. Yhden muovikassin valmistus kuormittaa ilmakehää noin 35 hiilidioksidigramman verran. Jos yhden hengen talous vaihtaa ekosähköön vuodeksi, päästösäästö vastaa noin 50 000 muovikassia. Toisin sanoen vuoden ekosähkö kuittaa 450 vuoden muovikassit, jos kasseja ostaa kaksi viikossa.